top of page

Agility  = behendig, hurtig.

Agility har sin opprinnelse i Storbrittania., og har vært i Norge siden 1986. En mer og mer populær hundesport verden over. Alle typer hunder kan delta i agility, men noen raser har nok større forutsetninger for å lykkes enn andre.

agility1.jpg

Masithela's Famous Kanzi by Woody

 

Agility er en spennende og fartsfylt sport, der både hund og hundefører må være samkjørte for å lykkes. Teamwork ! Det er et kort og fartsfylt hinderløype for hunder, der hundefører bidrar aktivt med styringskommandoer hunden må ha for å lykkes. Agility krever mye trening dersom man ønsker gode resulteter.. De beste ekvipasjene kan komme med på landslaget i agility, men de fleste vil drive med denne sporten for sin egen og hundens del.

Agility utøves på en bane, der hindre blir satt i system etter bestemte regler. Hindre kan være bommer, vipper, slalåm, tunnel (rør og pølse), bord, lengdehopp, høydehopp, hjulhopp og møne satt i system og kombinasjoner. Det arrangeres også agilitykonkurranser for lag og i hopp. Hoppklassene inneholder ikke hinder med kontaktfelt eller hinder bord.

Det skal være minst 15 hindre med en avstand på mellom 5 og 8 meter. Den totale banelengden hunden skal tilbakelegge skal være mellom 130-150 m. Banestørrelsen kan variere ganske mye, men store baner kan være opp til 30m x 40m.

agility2.jpg
bottom of page