top of page

Levernesen

En Rhodesian Ridgeback kan være enten sort-nese eller brun-nese/levernese. Videre heter det at øyefargen skal være i tråd med hundens pelsfarge.  Levernesen har derfor en ravfarget øyenfarge, og sort- nesen skal ha en mørk øyenfarge. Levernesen kan være alt fra dyp brun til en lysere farge på selve nesen. Når det gjelder nesefarge hos ridgebacks, er svart farge dominerende, mens lever-farge er recessiv, og levernesen er dermed sjeldnere.

Begge foreldrene må ha levergenet og gi det videre til deres avkom for å kunne produsere levernese valper.

 

Levernesen er populær blant oppdrettere og andre som har god kjennskap til rasen. En av de første og vakreste levernesene tilhørte major T.C. Hawley, grunnlegger og ekspert på rasen. Hans llevernesehann Tau av V. regnes som stamfaren til Globes Roving Red Regent, som ble importert tilbake til Sør-Afrika som valp, fra Amerika.

Levernesen mangler all svartfargepigmentering, både på snute, rundt øyne, på ørene, klør, på putene på potene osv. Fargen erstattes av en lys til mørk brun eller leverfarge. Ansiktstsuttrykket er veldig gjennomtrengende og karakteristisk med de ravfargede øynene. Fargen på pelsen varierer fra en lys hvete til en rød hvete.

Umiddelbart etter fødselen kan en leernese-valp skilles betydelig fra sortnese valpene. Levernese valper er født med en lys rosa til rødlig nese og en lys til rødlig pelsfarge. Når de åpner øynene ved 10-12 dagers alder ser du på klare, skarpe lyseblå øyne, som ser fantastisk ut. I løpet av de neste ukene og månedene vil øyenfargen endre seg fra lyseblå til blå og blågrønn til en ravfarget farge.

 

En Rhodesian Ridgeback er kjent som en intelligent hund. Mange mener at levernesene er enda mer intelligent og følsom i karakter, i tillegg til at de ofte anses å være mer balanserte.

65211576_10162284238755599_7800029315298

Over: Vakre Masithela's Bisa Oskar. Eier Ragnhild Martine Gillesdal.

Her kan du se flere bilder av vakre Masithela's Bisa Oskar. Han kommer fra et kull på 19 valper (RR verdensrekord), og er  etter vår tispe Norridge Makini og hannen Masithela's Quality Sambo, som pryder banneren øverst på hver side her på nettsiden til Kennel Masithela (bildet helt til høyre og helt til venstre i banneren). Oskar er HD fri (A) og AA fri (0). 

Oskar er med sin eier på mange spennende eventyr, og er den perfekte følgesvenn gjennom livet. Nyt disse ekstremt vakre bildene av Oskar i norsk natur, tatt av eier Ragnhild Martine Gillesdal :

bottom of page