top of page

Vår kennel har i årevis produsert mestvinnende Ridgebacks på utstillinger. Vi hadde bl.a. mestvinnende RR i 1999, mestvinnende RR tispe i 2003, mestvinnende RR hann i 2004, mestvinnende RR i 2005, mestvinnende RR i 2006 og har ellers hatt mange andre individer som har blitt plassert høyt på gullhundlisten. Vi reiste mye rundt på utstillinger, både i innland og utland, og fikk masse flotte premier og titler med oss hjem. Vår avl i dag er med andre ord basert på linjer av bevist meget god kvalitet, men vårt fokus har blitt endret bort fra utstillinger, noe du kan lese om lenger nede på siden.

Masithela Ridgeback

MESTVINNENDE RR TISPE - 2003 !!       

             

N S UCH Masithelas Emilie Zoey

Masithela Ridgeback

MESTVINNENDE RR HANN - 2004 !

NUCH NORD.V-02 NV-04 Masithelas Famous Akinzo by Woody

Masithela Ridgeback

MESTVINNENDE RR - 2005 !

INT NORD.CH FIN CH NV-05-06  Masithelas Irresistible Chango

Pinsehelgen 2005: den Norske RR-spesialen: Chango ble BIR !!!! I tillegg ble han beste Norsk oppdrettede Championhann.

Masithela Ridgeback

N DK Ch Nord.V-98 NV-00 Ami Sariba - Norsk Vinner 2000

Masithela Ridgeback

MESTVINNENDE RR - 2006 !

INT NORD.CH FIN CH NV-05-06  Masithelas Irresistible Chango

Masithela Ridgeback

N DK Ch Nord.V-98 NV-00 Ami Sariba ble Nordisk Vinner på NKK-Hamar i 1998

Masithela Ridgeback

Amukela Mambana Anzu (Zappa), ble BIR på den Norske RR spesialen i 1998  kun 1 år gammel. Zappa fikk også premie for beste ridge og beste norskoppdrettede hannhund.

Masithela Ridgeback

N DK CH Caraen Afri Shaman ble BIM og fikk sin Norske Championtittel på den Norske RR spesialen i 2000. Dommer: Peter Nicholsen, England.

Masithela Ridgeback

Sariba ble mestvinnende RR i Norge i 1999 med 193 poeng.

I 1998 ble Sariba nr. 2 på Gullhundlista.

shaman_sariba.jpg

N DK CH Caraen Afri Shaman ble BIM og fikk sin Norske Championtittel på den Norske RR spesialen i 2000. Dommer: Peter Nicholsen, England.

Masithela Ridgeback

Masithelas Famous Kanzi by Woody (13 mnd) ble BEST IN SHOW på den Danske RR-spesialen 10.08.02! Dommer : Richard Van Aken, South Africa

Masithela Ridgeback

Nordisk Vinner utstilling i Hamar 23/1-02: Akinzos søster, Masithela’s Famous Zarabi by Woody, ble Nordisk Unghund Vinner€ og 4. beste tispe med CK

Masithela Ridgeback

Nordisk Vinner utstilling i Hamar 23/1-02: Masithelas Famous Akinzo by Woody ble BIR og fikk tittelen Nordisk Vinner-02! (Hans mor, Ami Sariba, ble Nordisk Vinner i 1998 og hans far, Woody, er veldig suksessfull på utstillinger i USA). Dommer : Eva Ekstam, New Zealand

Masithela Ridgeback

På Norsk Vinner utstilling i Hamar 20/11-04, ble Masithelas Famous Akinzo by Woody BIR og fikk tittelen Norsk Vinner 2004 ! Akinzo’s datter, Iyeliz (Rex Ventors) fikk cert og ble BIM ! Store gratulasjoner ! På samme utstilling ble Masithelas Einherjer Fvne 4. beste hann med CK. Masithelas Emilie Zoey ble 4. beste tispe med res.cacib. Zoey’s sønn, Freke, ble nr 2 i junior klassen med HP. Hintrza’s datter, Ljaba, ble 2. beste tispe med cacib.

Masithela Ridgeback

Masithelas Irresistible Chango ble BIM og fikk sin Danske og Nordiske Champointittel på en internasjonal utstilling i Herning (Danmark) 5/11. Hintza’s datter, Ljaba, ble BIR. Gratulerer !! Dommer: Gøran Bodegård

De senere år har vårt fokus blitt satt over på helt andre ting enn utstillinger. Vi mener at det er mye viktigere med en frisk og funksjonell rase enn bare en vakker rase, og har gjennom flere år sett dømming på utstillinger som går på akkord med helse og temperament på flere raser. Resultatet har til slutt vært at rasen er blitt helt ødelagt. Utstillinger er for mye for menneskenes hygge, business, prestisje og kontroll. Utsillingene er 100% for eieren, og fullstendig unaturlig for hunden selv. Det er eieren som høster ære og berømmelse og som får seg en merittliste og en god stamtavle. Dette ønsker ikke vi på Kennel Masithela å støtte opp om.  Video til ettertanke HER.

En hund har akkurat de samme genene uavhengig av titler og utstillingsresultater, enten det er gode eller dårlige gener å avle videre på. Mange dekker over «feil» ved hundene sine på hundeutstillinger. En ting er små ubetydelige skjønnhetsfeil, men andre ting er mer alvorlige feil som dommerne ikke klarer å se. Dette er selvsagt ikke bra dersom disse hundene senere blir brukt i avl. Helse må komme foran skjønnhet. Bak et flott utseende kan det skjule seg store helseplager og et dårlig temperament som blir holdt skult foran dommerbordet. Når slike hunder senere blir brukt i avl vil dette selvsagt gå ut over valpekjøperne. HER er en artikkel som beskriver godt dette problemet.

Hvor mye av dette som foregår på vår rase vet vi ikke, men vi er helt klare på at skikkelige avlsmål og hensiktsmessige avlskrav er bedre for avlen enn at utstillinger styrer alt for mye slik det er i dag. Vi har mange flotte, funksjonelle og velfungerende individer rundt om i landet, som hadde vært et stort og positivt tilskudd til avlen på rasen, men som feks ikke blir brukt av eierne fordi de ikke tilfredsstiller klubbens retninglinjer for krav til avlsdyr når det kommer til premieringer på utstilling. Som sagt, hunden har de samme genene, samme temperamentet osv selv om den ikke har deltatt på utstilling. her ekskluderer vi mange meget gode individer, som heller burde blitt brukt enn mange av de som er topp premierte.

 

Vi må tenke bredde i avlen, og da trenger vi disse individene. Slik det er i dag er det altfor mye avl på de samme linjene, nettopp de topp-premierte hundene som har vist igjen på utstillinger. Det er nesten kun oppdrettere som i dag stiller på utstilling. NKK har uttalt at det er vanskelig å få "vanlige folk" til å stille ut. Oppdrettere tar over hele "showet" og det er en intern greie med dommere og oppdrettere der et kjent fjes ofte er fordelaktig.

Det er skremmende å se at dommerne mener at rasen er for lav, for høy, har for lange ører eller for korte ører, for kort snute, for lang snute, for kort ridge, for lang ridge, halen skulle vært lengre eller den burde vært kortere, gemyttet burde vært "skarpere" eller mildere, et mer markert stopp etc. Utstilliner er hovedsakelig fokus KUN på utseende og bevegelser. En hund derimot, trenger ikke kortere snute eller et mer markert stopp for å bevege seg bra og være funksjonell! Lengden på ridgen betyr heller ingenting for hvordan den beveger seg eller oppfører seg/fungerer, og denne lengden hadde heller ingen betydning for hvordan individet klarte seg på løvejakt i Afrika !

Vi ønsker å avle funksjonelle, friske hunder med godt temperament som eierne får glede av i mange år. Vi ønsker at eierne bruker hunden variert, og ikke foreksempel kun til utstilling. Still gjerne på utstilling, noe som er god miljøtrening, men la hunden få et aktivt og innholdsrikt hundeliv utenom også. Våre hunder er velfungerende, funksjonelle og vakre Ridgebacks som blir brukt variert. Vi bruker kun hunder med et godt og funksjonelt eksteriør, godt temperament og god helse i avlen. Les mer om RR og helse HER.

bottom of page